Forum Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi

Forum Pensyarah Politeknik dan Kolej Komuniti

Shopmotion


Navigation

Affiliates

free forum
 

    Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Share

    adakamu

    Posts : 40
    Join date : 2010-05-11

    Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  adakamu on Tue May 11, 2010 4:00 pm

    Assalamualaikum..

    Mekasih tuk abang moderator and sape2 yang wat forum ni..last time yang mygstt tu sngt la berguna nak tau macam hal tentang prosess penempatan semua..nampak cm sngt baru lagi kan..minta2 ramai la yg tau forum ni so that meriah cm forum dulu..

    alkisah tak tau nak post kat ne..kalau dulu under per: Pemegang SLTP yang tamat belajar. Nak tanya berapa lama process yang kite (pemegang biasiswa SLTP) ni kene tunggu lepas hantar borang lampiran-E and transkrip tu.. kalau lambat lagi..nak teruskan sambung kontrak kerja..huhu.. sape sape leh tolong bagikan pendapat?


    -kompiusss ~~~


    @

    nuris_85

    Posts : 5
    Join date : 2010-05-13

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  nuris_85 on Thu May 13, 2010 11:45 am

    salam..

    sy bekas pemegang biasiswa SLTP..dgr cerita hujung bulan 5 ni dapat surat penempatan..utk sape2 yg tgh bekerja blhla prepare resign letter..en asyraf cakap bln7 insyaAllah akan mula mengajar..ermm..boleh x kalo nak mintak ke kota kinabalu??nak ikut husband..camne ye? Question

    adakamu

    Posts : 40
    Join date : 2010-05-11

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  adakamu on Sat May 15, 2010 9:40 pm

    cik nuris_85 konvo bile eh untuk penempatan bulan 5 tahun ni tu?

    nuris_85

    Posts : 5
    Join date : 2010-05-13

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  nuris_85 on Mon May 17, 2010 10:32 am

    sy konvo bulan 3 baru ni..sy grad utm skudai..abid bljr bln11 2009..awak?

    adakamu

    Posts : 40
    Join date : 2010-05-11

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  adakamu on Mon May 17, 2010 9:39 pm

    owh saya baru habis belaja..belum konvo pun lagi.. Crying or Very sad bulan 10 nati baru konvo..means selagi belum konvo kite tak kan dapat penempatan eh? Awak dah dapat penempatan eh?

    violet

    Posts : 22
    Join date : 2010-05-31

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  violet on Mon May 31, 2010 9:07 pm

    angafey - saya pun blom konvo..habis belajar bln 11 thn lps..tapi da hantar surat pengesahan and transkrip..then en asyraf ada call mintak faks kan surat pengesahan dari senat yang mengatakan kita layak berkonvo..if surat tu ada, nama akan diproses untuk posting..

    petang tadi saya ada call en asyraf..alhamdulillah nama saya termasuk dalam posting..nama yang da shortlisted da dihantar ke SPP untuk tindakan dan proses pengeluaran surat..insyaALLAH kalo takde aral melintang, bulan 7 ni akan posting..

    so, better angafey try call en asyraf dan tanya sendiri..sama ada nama awak ada dalam list or tak.. Very Happy

    adakamu

    Posts : 40
    Join date : 2010-05-11

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  adakamu on Tue Jun 01, 2010 2:19 am

    violet - thank you so much.Indeed info awak sngt helpful time time tak tahu nak tanya siapa ni..huhu.. owh surat layak konvo tu means release letter ke? Bil awak faks kan surat pengesahan konvo tu eh?

    tahniah untuk awak dah nak start keje? saya ni ntah bile ntah..huhu.. and one more thing, may I know En. asyraf punye number x?

    sunny

    violet

    Posts : 22
    Join date : 2010-05-31

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  violet on Tue Jun 01, 2010 10:24 am

    ur welcome..surat layak konvo tu saya pn taktau macam mana rupa bentuk nya..coz i call my university and mintak tolong diorang faks kan ke en asyraf..saya faks surat tu early april 2010..

    cuba awak call en asyraf - 03-88835257..tanya status and bila next posting..dalam2 seronok nak posting ni, cuak jugak memikirkan..nak resign pn takut2..sbb skrg tgh bz betul..

    adakamu

    Posts : 40
    Join date : 2010-05-11

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  adakamu on Thu Jun 03, 2010 12:24 pm

    thanks violet. Inilah bagusnye forum2 ni..senang nak bertanya. Saya dah call en.asyraf and unfortunately belum lagi tersenarai untuk posting. Nama pun x dihantar lagi ke sumber.huhu..bilalah..nak posting cmni..

    violet

    Posts : 22
    Join date : 2010-05-31

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  violet on Thu Jun 03, 2010 2:35 pm

    takpelah..kerja dulu..cari pengalaman..
    insyaALLAH nanti dapatlah posting.. Very Happy

    penunggu

    Posts : 10
    Join date : 2010-06-03

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  penunggu on Thu Jun 03, 2010 2:57 pm

    rajin2 la korg update ngn sumber manusia... jgn jd cam ak... sbb sehelai surat pengesahan tamat belajar, aku tercicir posting... terpaksa menunggu... nasib badan la... orang lain punya silap... aku jd mangsa...

    adakamu

    Posts : 40
    Join date : 2010-05-11

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  adakamu on Thu Jun 03, 2010 3:38 pm

    violet- itulah skrng mmg tgh kerja..tp kontrak dah nak habis..takot plak nak smbung kontrak lain..kot2 kene panggil posting..jenuh nak bayar 3bulan gaji..hukhuk..

    penunggu - iskk risau ni..baru je hantar surat pengesahan tu.tp x tanya depa lagi depa dapat ke x..huhu

    zaman

    Posts : 8
    Join date : 2010-06-09

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  zaman on Wed Jun 09, 2010 10:08 pm

    salam...

    situasi aku lbh kurg mcm violet la...blom konvo tp nama da ad kat spp...
    dpt info posting bln 7 and surat lantikan awl bln 6..

    korg ad update terbaru x sbb aku x dpt pape srt pn lg...risau gak kalau2 nm tercicir..

    kalau ad pape info tlg update k and kalau tau mana2 pegawai yg boleh dihubungi utk tanya psl posting tlg bgtaw... Very Happy Very Happy

    violet

    Posts : 22
    Join date : 2010-05-31

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  violet on Wed Jun 09, 2010 11:43 pm

    boleh call en asyraff if nak maklumat terkini.
    no fon dia ada saya bagi kat atas.
    tapi takat yang saya tau.
    nama da dihantar ke spp untuk proses keluar surat.
    insyaALLAH bulan 7 akan posting.

    apa kata zaman call en asyraff and update kat sini.
    saya tak sempat nak call.
    sekarang kerja banyak.
    tak sempat nak selit-selit uruskan hal peribadi. Very Happy

    adakamu

    Posts : 40
    Join date : 2010-05-11

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  adakamu on Thu Jun 10, 2010 10:50 am

    Salam semua... Very Happy

    Aritu saya ada call En.Asyraf. My name not listed pun lagi kat SPP..belum masuk sumber pun.. then, call En.Syukri plak nak tau bile nama nak list kan..dia kata lmbt lagi.. huhu lambat tu bila pun x tau.. Sad

    Masa call en.Asyraf tanya pasal korang2 yang listed untuk pelantikan bulan 7 ni..dia kata, dia tgh menunggu SPP nye green light..setakat ni..SPP x bagi feedback lagi.. tu je saya tau.. Very Happy

    Sekurang2nya nama korang dh listed..nama saya xde pun lagi..huhuhuhuh scratch

    violet

    Posts : 22
    Join date : 2010-05-31

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  violet on Thu Jun 10, 2010 11:17 am

    maybe next year la kot angafey. tapi taktau la kalau ada posting akhir tahun nanti. memang takat last week, still tunggu SPP bagi green light. bila SPP da clear, terus surat akan keluar. this week tak follow up pn lagi dengan en asyraff.

    adakamu

    Posts : 40
    Join date : 2010-05-11

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  adakamu on Thu Jun 10, 2010 3:24 pm

    violet - waa...janganlah smpai nextyear, lambat snagt tu..huhu.. penempatan 2 kali setahun..tahun ni yang pelantikan bulan 7 ni dah kali kedua penempatan tahun ni ke eh?

    ikhwan

    Posts : 12
    Join date : 2010-06-10

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  ikhwan on Thu Jun 10, 2010 5:10 pm

    salam...

    kesian En.Asyraf... Surprised ..die pn tak leh wt ape2 kalo tak dpt feedback dari spp..so..kalo kite nk tepon lps nie..kite kene tepon direct ke spp trus..., bile spp cakap die dh beri feedback kt kptm..barulah kite call En.Asyraf tu....


    so...skrng nie.., jike ade sesape yg kt forum nie dh tepon spp n ade info baru.. update la eh...

    Smile Smile

    violet

    Posts : 22
    Join date : 2010-05-31

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  violet on Thu Jun 10, 2010 5:32 pm

    angafey - yes. kali kedua. kali pertama bulan mac yang lepas.

    ikhwan - awak try la call spp. then update kat sini. Very Happy

    adakamu

    Posts : 40
    Join date : 2010-05-11

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  adakamu on Thu Jun 10, 2010 7:35 pm

    violet -lor yeke..kalu gitu lama lagila kene kerja private ni..letih sudah.. =)

    violet

    Posts : 22
    Join date : 2010-05-31

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  violet on Thu Jun 10, 2010 8:05 pm

    kerja mana-mana pun letih. sama jer.
    hehhehe. tapi sayang gak nak lepas kerja sekarang.
    sebab kerja sangat best. dan sangat dekat dengan rumah. Very Happy

    adakamu

    Posts : 40
    Join date : 2010-05-11

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  adakamu on Thu Jun 10, 2010 9:28 pm

    violet - might be less exhausted la I think kalau keje gov. =) emm InsyaAllah hopefully violet dapat ditempatkan kat poli yg dekat2 je ngan rumah hehe..

    zaman

    Posts : 8
    Join date : 2010-06-09

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  zaman on Fri Jun 11, 2010 12:54 pm

    nm masih dlm proses

    pn. norhaslina(spp) = 0388717404

    violet

    Posts : 22
    Join date : 2010-05-31

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  violet on Fri Jun 11, 2010 1:02 pm

    proses spp ker?
    agak-agak sempat ke nak posting bulan 7 nie?
    macam tak sempat jer.

    penunggu

    Posts : 10
    Join date : 2010-06-03

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  penunggu on Wed Jun 16, 2010 7:29 pm

    xpe... bg yg nama xde lg tu rajin2 la update ngn sumber manusia... InsyaAllah ada la tu nnti... baik korg cr keja sementara dlu... jgn duk tggu sgt bnda ni, dpt mmg dpt tp lmbt ngn cepat tu kite xtau... gudluck everyone...

    Sponsored content

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  Sponsored content Today at 6:28 pm


      Current date/time is Wed Dec 07, 2016 6:28 pm