Forum Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi

Forum Pensyarah Politeknik dan Kolej Komuniti

Shopmotion


Navigation

Affiliates

free forum
 

    Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Share

    penunggu

    Posts : 10
    Join date : 2010-06-03

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  penunggu on Wed Jun 16, 2010 7:34 pm

    sempat ke xsempat posting bln 7 ni ak xsure.. tp ape yg aku taw, kite akn lapor diri kat putrajaya sebulan dr tarikh surat panggilan... in case, klu surat panggilan smpai ujung bln 6 ni mean kite posting awal bln 8 la.. korg doa2 la bg cepat2 dpt surat tu... xpun korg g pressure spp suh diorg bg surat lantikan kite cepat2 kt sumber manusia tu... spp je buat hal skrg ni klu korg nk taw...

    violet

    Posts : 22
    Join date : 2010-05-31

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  violet on Thu Jun 17, 2010 12:41 am

    kalo bagi gap masa sebulan takpe.
    jangan hantar surat hari ni suh lapor diri dalam masa seminggu or dua minggu.
    jenuh nanti. aku pun tak rasa yang akan posting bulan 7.
    sekarang pun da pertengahan bulan 6.

    apa-apa pun, hari-hari balik jer keje.
    terus tanya ada surat ker tak. hahhaha.

    zaman

    Posts : 8
    Join date : 2010-06-09

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  zaman on Thu Jun 17, 2010 12:04 pm

    mcm lambat lg je nk postg..time aku kol dlu dia kta spp ad lg 1 mesyuarat utk luluskn senarai nm yg kptm bg..skg dlm proses lg..

    kpd yg blom kol spp 2 ble kol la utk cek status...bg no i/c kt dia..

    violet

    Posts : 22
    Join date : 2010-05-31

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  violet on Thu Jun 17, 2010 12:41 pm

    aku baru lepas kol spp.
    dia cakap nama da di send ke kptm untuk proses penempatan.
    bila kptm da setel nak tempatkan kat mana.
    dia akan send semula ke spp untuk proses pengeluaran surat.
    aku pun tak faham sangat flow dia. tapi lebih kurang camtu la.

    gadissempoi

    Posts : 16
    Join date : 2010-06-08

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  gadissempoi on Thu Jun 17, 2010 3:15 pm

    salam...sy pn dpt biasiswa sltp ni jgk..bru abis bln12 ari2..nk tya la...yg spp ni sbnry utk ape??ari2 sy ade cll cik bahirah..dia ckp nma sy akn d bwk msuk msyuarat..mslhy sy dh anta result n surat smua akhir bln3 ari2..dia ckp nma nk bwk naik meeting..tp ni dia ckp bru nk naik meeting lg...sy skg ni xkje coz takut nti ne dpt intake bln7 ssh lak nk bhnti...mknanya ne cll spp bru tau status 2 la??

    violet

    Posts : 22
    Join date : 2010-05-31

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  violet on Thu Jun 17, 2010 5:14 pm

    kalau nama da ada. just tggu surat jer.
    sebab tadi call pun, dia cakap nama yang da layak posting da dihantar ke kptm.
    so kptm akan uruskan penempatan dan hantar semula ke spp.
    surat lantikan akan dihantar oleh spp.

    posting insyaALLAH dalam masa terdekat ni.
    julai maybe tak kot sebab skrg pun da mid june.
    most probably i think around august la kot.

    adakamu

    Posts : 40
    Join date : 2010-05-11

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  adakamu on Thu Jun 17, 2010 7:15 pm

    emm..yg posting bulan 7 pun xde ape bite lagi eh dari SPP..
    saya nye turn komprem tahun depan la ni kalau yg bulan 7 ni pun x settle lagi..
    takpela..sama-samalah menunggu dengan sabar.. ^_^

    ikhwan

    Posts : 12
    Join date : 2010-06-10

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  ikhwan on Fri Jun 18, 2010 8:15 am

    violet : aku tak paham la ape ko type...maknenye spp dh meeting ke?..,

    violet

    Posts : 22
    Join date : 2010-05-31

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  violet on Fri Jun 18, 2010 10:18 am

    berdasarkan apa yang aku tahu.
    sekarang nama da dihantar ke kptm untuk petempatan.
    cuba ko try call en asyraf. tanya dia da uruskan petempatan ke blom?
    aku try call dia petang smlm takde orang angkat.

    ikhwan

    Posts : 12
    Join date : 2010-06-10

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  ikhwan on Fri Jun 18, 2010 12:48 pm

    cuba ko try??(bkn same maksud ke)..hehehhe..

    membe aku dh call kptm td..btol ape yg ko ckp...minggu ni die settlekan surat tu...minggu dpn die anta surat tu..maknenye minggu dpn kite tau kt mane tmpat kite posting tu...insy'allah..

    violet

    Posts : 22
    Join date : 2010-05-31

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  violet on Fri Jun 18, 2010 1:31 pm

    ciss. kenakan aku plak. hahahha.

    alhamdulillah da setel semua. ehh, dia ada cakap tak bila posting?

    ikhwan

    Posts : 12
    Join date : 2010-06-10

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  ikhwan on Fri Jun 18, 2010 9:52 pm

    aku tak tanye lebih plak...kang die kate dh bagi betis nk pehe plak... Smile
    huhuhu~~...die kate pos laju sngat minggu dpn nie Smile ...so..tunggu je la..

    violet

    Posts : 22
    Join date : 2010-05-31

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  violet on Sat Jun 19, 2010 12:03 pm

    heheh. mana la tau kot2 ko tanya.
    aku nak prepare resign letter ni.
    da la skrg keje kat opis banyak.

    harap2 cpt la dapat surat tu.

    gadissempoi

    Posts : 16
    Join date : 2010-06-08

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  gadissempoi on Sun Jun 20, 2010 1:52 am

    ye ke??agak2nya klo nama dh bwk meeting ade chance la nk dpt posting bln7 ni ek??aku nk tya diorg pn cm malu la..yela..cm xsabo2 je nk ngajo..hehe...
    ari2 ade gk cll en asyraf tu,tp mmg xberangkat la...btul ke no tu???

    ikhwan

    Posts : 12
    Join date : 2010-06-10

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  ikhwan on Mon Jun 21, 2010 1:04 pm

    so..skrng nie aku suggest korang tunggu utk mingu nie..isy'allah kite dpt surat.. Smile

    3lly

    Posts : 32
    Join date : 2010-06-07

    sltp nx batch

    Post  3lly on Tue Jun 22, 2010 11:22 am

    Akum..aritu saya ade call bahagian sumber manusia, n than die kate for next posting after raye thn ni..coz saya br jer hbs blaja bulan 5..
    for batch hbs blaja bln 5 ni...die kate posting after raye la..erm..

    adakamu

    Posts : 40
    Join date : 2010-05-11

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  adakamu on Tue Jun 22, 2010 11:54 am

    3ally, awak u mane ye? awak sama la dengan saya, saya pun baru grad bulan 4 aritu..tadi pagi En.Khairi call suh faks kan Release Letter dari U untuk process posting, after rayer ni jugak..

    To double ensure, saya tanya die bukan ke penempatan 2 kali setahun je ke? huhu tapi die cakap tahun ni 4 kali setahun. Ape ape pun..hopefully everything bejalan dengan lancar.. Wink

    3lly

    Posts : 32
    Join date : 2010-06-07

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  3lly on Tue Jun 22, 2010 12:48 pm

    saya unikl..erm..mmg en kahiri yg uruskan pasal posting kali ni..nnti prepare la surat pengesahan tu cpt2..coz kite blum convo lg..surat tu sbg ganti utk scroll ijazah kite..erm tu je la yg en khairi bg tau

    violet

    Posts : 22
    Join date : 2010-05-31

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  violet on Tue Jun 22, 2010 12:56 pm

    baguslah kalo setahun 4 kali posting.
    takdelah lama sangat nak tunggu.
    aku tengah berdebar tunggu surat ni.
    hehhehe.

    adakamu

    Posts : 40
    Join date : 2010-05-11

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  adakamu on Tue Jun 22, 2010 1:47 pm

    bagus kan.. hopefully betullah lepas raye..fenin dah kepala bape lama nak renew kontrak keje ni.. huhu..

    Untuk yang posting bulan 7 ni..nati share2 la dapat kat mane eh? ^_^

    ikhwan

    Posts : 12
    Join date : 2010-06-10

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  ikhwan on Thu Jun 24, 2010 2:55 pm

    alhamdulilah....
    aku dpt kolej komuniti segamat...
    2 ogos start masuk...

    violet

    Posts : 22
    Join date : 2010-05-31

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  violet on Thu Jun 24, 2010 2:58 pm

    wahhhh!! congratz. surat baru smpy ke?
    berdebar rasa. Very Happy

    adakamu

    Posts : 40
    Join date : 2010-05-11

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  adakamu on Thu Jun 24, 2010 3:51 pm

    Ikhawan - Tahniah! Ikhwan mmg orang segamat/johor ke? Very Happy

    ikhwan

    Posts : 12
    Join date : 2010-06-10

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  ikhwan on Thu Jun 24, 2010 4:29 pm

    tq...aku sek ren johor..sek men johor..diploma johor...dgree johor...nnti kalo amek master nk johor gk la...hahha....

    aku mmg anak jati johor kot..

    utk korang yg mungkin lps raye poting nnti aku suggest keje len dulu..keje bese2 je dulu..nnti sng nk berhenti kalo dh kene panggil..

    aku rase panggilan nie sume dpt kolej komuniti la..membe yg dpt pn kolej komuniti gk..,
    kolej komuniti segamat nie baru...ok..takde masalah aku harap..


    gadissempoi

    Posts : 16
    Join date : 2010-06-08

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  gadissempoi on Thu Jun 24, 2010 4:51 pm

    ikhwan,tahniah ye!!mber aku pn dpt ngja kt kolej komuniti segamat gk..leh la ko jmp mber aku 2 kt sna....ari2 cll kptm dia kta nma bru naik n suh tgu mybe lpas rya kot bru ade..pas2 dia mtk surat pgeshan dr senat lak 2...yg pelik mber aku 2 xde pn hntr surt senat tp dpt gk mgajar...mmm...conpius...

    Sponsored content

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Mon Feb 20, 2017 11:55 am