Forum Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi

Forum Pensyarah Politeknik dan Kolej Komuniti

Shopmotion


Navigation

Affiliates

free forum
 

    syarat-syarat SLTP

    Share

    posto

    Posts : 3
    Join date : 2011-07-06

    syarat-syarat SLTP

    Post  posto on Wed Jul 06, 2011 3:52 am

    Salam,
    Bila baca balik syarat-syarat sltp kena muet band 3
    CGPA dah cantik dah 3.8 keatas tapi muet pula band 2.
    nak minta pendapat sahabat-sahabat la, rasa-rasa pihak
    biasiswa ini akan mempertimbangkan tak permohonan sy too? Bukan apa, minat dalam
    bidang pendidikan dan bekas pelajar politeknik . Rasa nak menabur bakti pula da. heee
    Smile

    terima kasih.

    NQFA

    Posts : 59
    Join date : 2011-02-10

    Re: syarat-syarat SLTP

    Post  NQFA on Wed Jul 06, 2011 8:59 am

    posto wrote:Salam,
    Bila baca balik syarat-syarat sltp kena muet band 3
    CGPA dah cantik dah 3.8 keatas tapi muet pula band 2.
    nak minta pendapat sahabat-sahabat la, rasa-rasa pihak
    biasiswa ini akan mempertimbangkan tak permohonan sy too? Bukan apa, minat dalam
    bidang pendidikan dan bekas pelajar politeknik . Rasa nak menabur bakti pula da. heee
    Smile

    terima kasih.


    bgs,,,saya pon niat mcm awk... sbb bmula dgn poly, bole dikatakan bjaya la jugak, drpd xde klulusan.rasa thutang budi plak pd poly.
    klu xcukup syarat, xpe, awk teruskn je..dulu ms sy apply pon, xcukup syarat. yg baki tempoh pgajian tu. tp dpt je... ramai gak yg xcukup syarat, tp lepas...
    awk amik course ape?

    posto

    Posts : 3
    Join date : 2011-07-06

    Re: syarat-syarat SLTP

    Post  posto on Wed Jul 06, 2011 12:20 pm

    bgs,,,saya pon niat mcm awk... sbb bmula dgn poly, bole dikatakan bjaya la jugak, drpd xde klulusan.rasa thutang budi plak pd poly.
    klu xcukup syarat, xpe, awk teruskn je..dulu ms sy apply pon, xcukup syarat. yg baki tempoh pgajian tu. tp dpt je... ramai gak yg xcukup syarat, tp lepas...
    awk amik course ape?

    terima kasih sbb sudi balas Smile lega sikit bila awak kata mcm too. masih ada peluang lah nampak gayanya. hee.
    masa politeknik saya ambil Diploma Kejuruteraan Elektronik. so sekarang ini, masih menunggu keputusan UPU pada tengah bulan 7 ini. Insyallah kalau ada rezeki , dapatlah sambung. Smile Sekarang ini, awak sudah bekerjaya sebagai pensyarah di politeknik ke?


    NQFA

    Posts : 59
    Join date : 2011-02-10

    Re: syarat-syarat SLTP

    Post  NQFA on Thu Jul 07, 2011 9:13 am

    posto wrote:
    bgs,,,saya pon niat mcm awk... sbb bmula dgn poly, bole dikatakan bjaya la jugak, drpd xde klulusan.rasa thutang budi plak pd poly.
    klu xcukup syarat, xpe, awk teruskn je..dulu ms sy apply pon, xcukup syarat. yg baki tempoh pgajian tu. tp dpt je... ramai gak yg xcukup syarat, tp lepas...
    awk amik course ape?

    terima kasih sbb sudi balas Smile lega sikit bila awak kata mcm too. masih ada peluang lah nampak gayanya. hee.
    masa politeknik saya ambil Diploma Kejuruteraan Elektronik. so sekarang ini, masih menunggu keputusan UPU pada tengah bulan 7 ini. Insyallah kalau ada rezeki , dapatlah sambung. Smile Sekarang ini, awak sudah bekerjaya sebagai pensyarah di politeknik ke?


    owh... xpe,,,apply je... bukan slalu tau SLTP ni open... masa time saya... saya yg last. pas tu dia tutup..ramai kwn2 sy nk apply xdpt. then, bru je ni open balik. tapi, if awk xdpt this time.. awk study je dulu, then, nti isi online dlm jobsmalaysia...ada jawatan DH41..awk apply... still, kene lalui peringkat2 yg sama klu amik SLTP.

    saya baru je msuk bkhidmat bulan mei aritu, kt PSAS...

    posto

    Posts : 3
    Join date : 2011-07-06

    Re: syarat-syarat SLTP

    Post  posto on Thu Jul 07, 2011 1:07 pm

    NQFA wrote:
    posto wrote:
    bgs,,,saya pon niat mcm awk... sbb bmula dgn poly, bole dikatakan bjaya la jugak, drpd xde klulusan.rasa thutang budi plak pd poly.
    klu xcukup syarat, xpe, awk teruskn je..dulu ms sy apply pon, xcukup syarat. yg baki tempoh pgajian tu. tp dpt je... ramai gak yg xcukup syarat, tp lepas...
    awk amik course ape?

    terima kasih sbb sudi balas Smile lega sikit bila awak kata mcm too. masih ada peluang lah nampak gayanya. hee.
    masa politeknik saya ambil Diploma Kejuruteraan Elektronik. so sekarang ini, masih menunggu keputusan UPU pada tengah bulan 7 ini. Insyallah kalau ada rezeki , dapatlah sambung. Smile Sekarang ini, awak sudah bekerjaya sebagai pensyarah di politeknik ke?


    oh, tapi kalau sambung belajar bukan dalam bidang Pendidikan . boleh ke minta jadi pensyarah?

    owh... xpe,,,apply je... bukan slalu tau SLTP ni open... masa time saya... saya yg last. pas tu dia tutup..ramai kwn2 sy nk apply xdpt. then, bru je ni open balik. tapi, if awk xdpt this time.. awk study je dulu, then, nti isi online dlm jobsmalaysia...ada jawatan DH41..awk apply... still, kene lalui peringkat2 yg sama klu amik SLTP.

    saya baru je msuk bkhidmat bulan mei aritu, kt PSAS...

    oh, tapi kalau sambung belajar bukan dalam bidang Pendidikan . boleh ke minta jadi pensyarah politeknik nanti?

    NQFA

    Posts : 59
    Join date : 2011-02-10

    Re: syarat-syarat SLTP

    Post  NQFA on Thu Jul 07, 2011 1:20 pm

    posto wrote:
    NQFA wrote:
    posto wrote:
    bgs,,,saya pon niat mcm awk... sbb bmula dgn poly, bole dikatakan bjaya la jugak, drpd xde klulusan.rasa thutang budi plak pd poly.
    klu xcukup syarat, xpe, awk teruskn je..dulu ms sy apply pon, xcukup syarat. yg baki tempoh pgajian tu. tp dpt je... ramai gak yg xcukup syarat, tp lepas...
    awk amik course ape?

    terima kasih sbb sudi balas Smile lega sikit bila awak kata mcm too. masih ada peluang lah nampak gayanya. hee.
    masa politeknik saya ambil Diploma Kejuruteraan Elektronik. so sekarang ini, masih menunggu keputusan UPU pada tengah bulan 7 ini. Insyallah kalau ada rezeki , dapatlah sambung. Smile Sekarang ini, awak sudah bekerjaya sebagai pensyarah di politeknik ke?


    oh, tapi kalau sambung belajar bukan dalam bidang Pendidikan . boleh ke minta jadi pensyarah?

    owh... xpe,,,apply je... bukan slalu tau SLTP ni open... masa time saya... saya yg last. pas tu dia tutup..ramai kwn2 sy nk apply xdpt. then, bru je ni open balik. tapi, if awk xdpt this time.. awk study je dulu, then, nti isi online dlm jobsmalaysia...ada jawatan DH41..awk apply... still, kene lalui peringkat2 yg sama klu amik SLTP.

    saya baru je msuk bkhidmat bulan mei aritu, kt PSAS...

    oh, tapi kalau sambung belajar bukan dalam bidang Pendidikan . boleh ke minta jadi pensyarah politeknik nanti?

    XPERLU SAMBUNG DALM PENDIDIKAN. KLU AWAK AMIK ELEKTRONIK, STAY DI BIDANG YG SAMA. ATAU YG DEKAT2/LEBIH KURANG YG COURSE TU.. SBB NANTI AKAN DITUGASKAN BDASARKAN COURSE YG KITE BELAJA... SBB COURSE TU YG KITE AKAN AJAR... DEPEND PD POLI (IKUT KKOSONGN)

    Sponsored content

    Re: syarat-syarat SLTP

    Post  Sponsored content Today at 3:16 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 3:16 am