Forum Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi

Forum Pensyarah Politeknik dan Kolej Komuniti

Shopmotion


Navigation

Affiliates

free forum
 

    KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Share

    lavender

    Posts : 33
    Join date : 2010-09-24
    Age : 36
    Location : melaka

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  lavender on Mon Jun 04, 2012 11:19 am

    ahsanulkalam wrote:yup dh kuaq da...permohonan tidak berjaya...nk buat rayuan pun xboleh sbb xdak button rayuan pun...

    tula,biase ade je space utk wat rayuan.ni ntah mcm mne crenye.nk kne naik putrajaya ke?pelik btul tukar suka sme suka bleh x dpt lak ek.kejam btulla dieorg ni.biarlah satu hari nnt,dieorg akan rase ape yg kte rase slame ni.amin.

    missf

    Posts : 12
    Join date : 2011-12-10

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  missf on Mon Jun 04, 2012 12:28 pm

    blupierrot wrote:
    lavender wrote:
    nelyrose wrote:Huhu xdpt tukar lg..sian

    hmmm,samela kite.ntah ble dpt tukar.dh naik jemu asik karang ayat.huhuhu.
    rayuan die open,tp xde space tuk tulis yg mcm biase tu.nak wat rayuan cmne.


    Salam,
    sy ada kemushkilan sket nk tanye. Keputusan yg kata 2 jun kuar tu da kuar ke? sy nye kat esis msih sama je.."akan di papar pada 2 jun", tpi tade pape perubahan pon..ke sy salah klik..keputusan die kat tmpt lain ke? konpius ni..tlong bantu..tq pale
    slm blupierrot,result awak masih dalm ptimbngan ke?ada lagi tak sapa2 yang result masih tulis camtu?

    remy8485

    Posts : 2
    Join date : 2012-06-04

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  remy8485 on Mon Jun 04, 2012 1:12 pm

    saya pun dlm pertimbangan lagi..entah ye enth tidak esis ni....x pun lupa nk key in...harapan palsu..huhu

    blupierrot

    Posts : 8
    Join date : 2012-06-03

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  blupierrot on Mon Jun 04, 2012 2:46 pm

    missf wrote:

    slm blupierrot,result awak masih dalm ptimbngan ke?ada lagi tak sapa2 yang result masih tulis camtu?



    Walaikumsalam,
    Haah, sy nye result masih dlm pertimbangan...bape bnyk timbang la diorang ni..kalo bgi jawapan cepat kan bagus..ni tak , wat kte ni tertunggu2, mengharap..kata kuar 2hb..ni dah 4hb.. Crying or Very sad Neutral




    blupierrot

    Posts : 8
    Join date : 2012-06-03

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  blupierrot on Mon Jun 04, 2012 2:59 pm

    [quote="blupierrot"]
    missf wrote:

    slm blupierrot,result awak masih dalm ptimbngan ke?ada lagi tak sapa2 yang result masih tulis camtu?


    Ada 3-4 org yg sy kenal pon same masih dlm pertimbangan..tah la...tak paham sy.. bounce



    remy8485

    Posts : 2
    Join date : 2012-06-04

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  remy8485 on Mon Jun 04, 2012 3:08 pm

    [quote="blupierrot"]
    blupierrot wrote:
    missf wrote:

    slm blupierrot,result awak masih dalm ptimbngan ke?ada lagi tak sapa2 yang result masih tulis camtu?


    Ada 3-4 org yg sy kenal pon same masih dlm pertimbangan..tah la...tak paham sy.. bounce


    mesti blupierrot guna kabellll pak menteri niiiii



    missf

    Posts : 12
    Join date : 2011-12-10

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  missf on Mon Jun 04, 2012 5:14 pm

    blupierrot wrote:
    missf wrote:

    slm blupierrot,result awak masih dalm ptimbngan ke?ada lagi tak sapa2 yang result masih tulis camtu?



    Walaikumsalam,
    Haah, sy nye result masih dlm pertimbangan...bape bnyk timbang la diorang ni..kalo bgi jawapan cepat kan bagus..ni tak , wat kte ni tertunggu2, mengharap..kata kuar 2hb..ni dah 4hb.. Crying or Very sad Neutral



    ke diaorg lambat key in ek...musykil jugak...3-4 org tu kolej sama ng awak ke..samala kita

    nelyrose

    Posts : 13
    Join date : 2012-03-04

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  nelyrose on Mon Jun 04, 2012 6:57 pm

    [quote="remy8485"]
    blupierrot wrote:
    blupierrot wrote:
    missf wrote:

    slm blupierrot,result awak masih dalm ptimbngan ke?ada lagi tak sapa2 yang result masih tulis camtu?


    Ada 3-4 org yg sy kenal pon same masih dlm pertimbangan..tah la...tak paham sy.. bounce


    mesti blupierrot guna kabellll pak menteri niiiii



    kabel tok menteri pon tak berjaya...sakit kritikal pon tak berjaya..gerammmm sangat..nk tunggu orang mati kat sana dulu gamaknye..

    blupierrot

    Posts : 8
    Join date : 2012-06-03

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  blupierrot on Mon Jun 04, 2012 7:28 pm

    nelyrose wrote:
    remy8485 wrote:
    blupierrot wrote:
    missf wrote:

    slm blupierrot,result awak masih dalm ptimbngan ke?ada lagi tak sapa2 yang result masih tulis camtu?


    Ada 3-4 org yg sy kenal pon same masih dlm pertimbangan..tah la...tak paham sy.. bounce


    mesti blupierrot guna kabellll pak menteri niiiii



    kabel tok menteri pon tak berjaya...sakit kritikal pon tak berjaya..gerammmm sangat..nk tunggu orang mati kat sana dulu gamaknye..


    Ade sorang kwn sy ni, die dri kolej len. die try call jpkk. kna marah. die nk tukar kk>kk gak. die ckp, jpkk kalu nk proses pon die proses cuma pertukaran antara kk ngan poli je..kalu ade mana2 yg nk masuk jpkk ke kpt ke..die wat dono. die ckp org jpkk tu cam marah2, tanak layan die..tanak cuba nk phm pon. Haihh..da cm tu nk call tanye pon takot lak..kang tak pasai2 kena blacklist. oh ye, 3-4 org yang same dlm pertimbangan tu dri kolej2 lain. Sy tak pkai kabel dan tak reti pon psal kabel2 ni..sy bkan org letrik..huhu Razz




    Last edited by blupierrot on Mon Jun 04, 2012 8:21 pm; edited 1 time in total

    nelyrose

    Posts : 13
    Join date : 2012-03-04

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  nelyrose on Mon Jun 04, 2012 8:07 pm


    Gamaknya ada harapan la tu.just relex..kl kol kene marah ke?garang sungguh.cane keje krajaan cmtu?kt putrajaya lak tu.heran

    iman

    Posts : 63
    Join date : 2011-09-23

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  iman on Wed Jun 06, 2012 10:19 am

    lavender wrote:
    ahsanulkalam wrote:yup dh kuaq da...permohonan tidak berjaya...nk buat rayuan pun xboleh sbb xdak button rayuan pun...

    tula,biase ade je space utk wat rayuan.ni ntah mcm mne crenye.nk kne naik putrajaya ke?pelik btul tukar suka sme suka bleh x dpt lak ek.kejam btulla dieorg ni.biarlah satu hari nnt,dieorg akan rase ape yg kte rase slame ni.amin.

    space rayuan dah ada.. rayuan boleh dibuat sehingga 16 jun.
    kekosongan penjawatan pensyarah sebenarnya masih banyak diperlukan oleh politeknik tp warrant yg diberikan oleh jpa kpd poli kurg dr kekosongan sebenar. sebab itu kita selalu didendang dgn alasan penuh2.. politeknik perlu memohon penambahan staf dr semasa ke semasa.

    iman

    Posts : 63
    Join date : 2011-09-23

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  iman on Wed Jun 06, 2012 10:25 am

    bagai badai menimpa jpp. ada yg mintak tempat lain tp tempat lain pula yg dpt. jpp kecelaruan di tambah ada bbpa program yg akan dijumudkan di poli tertentu dan dipindah ke poli lain. org lama di poli borneo yg apply tukar akan di bawa balik beramai2 jd sudah pasti ada yg akan mengisi tempat mrka. poli yg senang masuk skg hanya politeknik mukah sarwak(pms) dan politeknik mukah semenanjung(psis)

    Pengaman PBB

    Posts : 26
    Join date : 2010-05-31

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  Pengaman PBB on Wed Jun 06, 2012 9:17 pm

    Berapa lama lagi kami mau sabar wahai BLK JPP..Sesuka hati anda mengubah peraturan itu dan ini..andalah hakim..pendakwa raya..penguatkuasa..warden penjara..polis..saksi..juri...dulu anda buat kami macam bola..2 tahun lepas anda pernah batalkan permohonan kami semua tanpa sebarang alasan dan suruh kami mohon semula..anda momokkan staf dengan syarat-syarat yg tidak terkandung pun dalam pekeliling...nak mudah pindah...naik pangkat...kena berkahwin baru dipertimbangkan..tukar suka sama suka baru diperkenankan..kena dapat pelepasan pengarah institusi...tak cukup lagi anda bubuh syarat dalam pekeliling kena wajib perkhidmat sekurang-kurang 5 tahun padahal saudara mara anda, kroni-kroni anda tidak cecah 5 tahun pun dah dapat bertukar..yang duduk di kawasan pedalaman dan jauh dari pekan...anda tindas cukup-cukup..atas alasan tiada orang yang berminat hendak ke tempat berkenaan....yang sebenar-benarnya anda malas buat kerja BLK JPP. Katakan sahaja perkara yang sebenar-benarnya yang anda (BLK JPP)hanya mahu buat syarat sahaja berkenaan proses pertukaran. Anda hendak bagi tahu kepada pihak luar yang anda sudah buat kerja mengikut prosedur. Anda tidak ubah seperti Syarif Dol dan rakan-rakan dalam filem Pendekar Bujang Lapok.

    lavender

    Posts : 33
    Join date : 2010-09-24
    Age : 36
    Location : melaka

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  lavender on Thu Jun 07, 2012 3:33 pm

    Pengaman PBB wrote:
    Berapa lama lagi kami mau sabar wahai BLK JPP..Sesuka hati anda mengubah peraturan itu dan ini..andalah hakim..pendakwa raya..penguatkuasa..warden penjara..polis..saksi..juri...dulu anda buat kami macam bola..2 tahun lepas anda pernah batalkan permohonan kami semua tanpa sebarang alasan dan suruh kami mohon semula..anda momokkan staf dengan syarat-syarat yg tidak terkandung pun dalam pekeliling...nak mudah pindah...naik pangkat...kena berkahwin baru dipertimbangkan..tukar suka sama suka baru diperkenankan..kena dapat pelepasan pengarah institusi...tak cukup lagi anda bubuh syarat dalam pekeliling kena wajib perkhidmat sekurang-kurang 5 tahun padahal saudara mara anda, kroni-kroni anda tidak cecah 5 tahun pun dah dapat bertukar..yang duduk di kawasan pedalaman dan jauh dari pekan...anda tindas cukup-cukup..atas alasan tiada orang yang berminat hendak ke tempat berkenaan....yang sebenar-benarnya anda malas buat kerja BLK JPP. Katakan sahaja perkara yang sebenar-benarnya yang anda (BLK JPP)hanya mahu buat syarat sahaja berkenaan proses pertukaran. Anda hendak bagi tahu kepada pihak luar yang anda sudah buat kerja mengikut prosedur. Anda tidak ubah seperti Syarif Dol dan rakan-rakan dalam filem Pendekar Bujang Lapok.

    aku sgt2 setuju!alasan yang kita bagi sebenarnyer sikit pun x melembutkan hati mereka,sikitpun merekal xnak faham masalah kita.konon perkhidmatan kurang dr 3thn x bleh pndah.adoooiii aii,abis nape ade staf yg masuk kje saing aku dah 2x dapt tukar hah?konon x bg sokongan pak menteri,tp bleh plak gune kabel dalam.korg x pikir ke brape ramai hati yang korg dh hancurkan?
    aku kalau depa suh dok jauh2,depa bagi elaun dok jauh,mgkin leh sjok skit.ini dhla tiap2 bln dpt sme je,x pikir ke blanje dh jadi 2x ganda.aku ni tiap2 bulan atas jalan jer dh 1k,lum masuk sewa umah yg 4rat lg.abis blanje2 lain lg.tension r.igt ckupke gaji yg korg bg ni klu nak dibandingkan dgn keluaran yang slalu jer terover?haish,rse nk bg link jer kt pihak blkp,jpp biar korg bace isi hati kami ni.

    nelyrose

    Posts : 13
    Join date : 2012-03-04

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  nelyrose on Fri Jun 08, 2012 2:13 pm

    lavender wrote:
    Pengaman PBB wrote:
    Berapa lama lagi kami mau sabar wahai BLK JPP..Sesuka hati anda mengubah peraturan itu dan ini..andalah hakim..pendakwa raya..penguatkuasa..warden penjara..polis..saksi..juri...dulu anda buat kami macam bola..2 tahun lepas anda pernah batalkan permohonan kami semua tanpa sebarang alasan dan suruh kami mohon semula..anda momokkan staf dengan syarat-syarat yg tidak terkandung pun dalam pekeliling...nak mudah pindah...naik pangkat...kena berkahwin baru dipertimbangkan..tukar suka sama suka baru diperkenankan..kena dapat pelepasan pengarah institusi...tak cukup lagi anda bubuh syarat dalam pekeliling kena wajib perkhidmat sekurang-kurang 5 tahun padahal saudara mara anda, kroni-kroni anda tidak cecah 5 tahun pun dah dapat bertukar..yang duduk di kawasan pedalaman dan jauh dari pekan...anda tindas cukup-cukup..atas alasan tiada orang yang berminat hendak ke tempat berkenaan....yang sebenar-benarnya anda malas buat kerja BLK JPP. Katakan sahaja perkara yang sebenar-benarnya yang anda (BLK JPP)hanya mahu buat syarat sahaja berkenaan proses pertukaran. Anda hendak bagi tahu kepada pihak luar yang anda sudah buat kerja mengikut prosedur. Anda tidak ubah seperti Syarif Dol dan rakan-rakan dalam filem Pendekar Bujang Lapok.

    aku sgt2 setuju!alasan yang kita bagi sebenarnyer sikit pun x melembutkan hati mereka,sikitpun merekal xnak faham masalah kita.konon perkhidmatan kurang dr 3thn x bleh pndah.adoooiii aii,abis nape ade staf yg masuk kje saing aku dah 2x dapt tukar hah?konon x bg sokongan pak menteri,tp bleh plak gune kabel dalam.korg x pikir ke brape ramai hati yang korg dh hancurkan?
    aku kalau depa suh dok jauh2,depa bagi elaun dok jauh,mgkin leh sjok skit.ini dhla tiap2 bln dpt sme je,x pikir ke blanje dh jadi 2x ganda.aku ni tiap2 bulan atas jalan jer dh 1k,lum masuk sewa umah yg 4rat lg.abis blanje2 lain lg.tension r.igt ckupke gaji yg korg bg ni klu nak dibandingkan dgn keluaran yang slalu jer terover?haish,rse nk bg link jer kt pihak blkp,jpp biar korg bace isi hati kami ni.

    sokongggggg..isi banyak mana pon confirm tak dapat jugak..alasan ape pon kalau bukan ada orang dalam memang tak dapat pindah punye la.dah tu ape faedahnye isi borang pindah kt esis?adooooiiiii..ada member tu baru 2 tahun keje dah dapat pindah.ape kesss?

    Pengaman PBB

    Posts : 26
    Join date : 2010-05-31

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  Pengaman PBB on Sat Jun 09, 2012 1:38 am

    Kepada yg di duduk di mahligai empuk dan glamor singgahsana putrajaya baik di JPP dan JPKK..adakah anda berani untuk berubah dan menganjak paradigma transformasi minda spt di bawah ini atau masih lagi leka berkhayal serta duduk di bawah tempurung keselesaan mengenang kembali nostalgia di zaman JPPKK Kementerian Pendidikan?

    http://www.youtube.com/watch?v=jDhksdusmIs


    blupierrot

    Posts : 8
    Join date : 2012-06-03

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  blupierrot on Sat Jun 09, 2012 4:42 pm


    Sy da mule fed up ngan bab tukar2 ni.. Ade org tu dpt tukar pastu die siap mintakkan skali utk isteri die...gune kabel dasar laut...dptttt..sbb die kapten kapal dasar laut... bounce








    lavender

    Posts : 33
    Join date : 2010-09-24
    Age : 36
    Location : melaka

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  lavender on Sun Jun 10, 2012 1:20 pm

    blupierrot wrote:
    Sy da mule fed up ngan bab tukar2 ni.. Ade org tu dpt tukar pastu die siap mintakkan skali utk isteri die...gune kabel dasar laut...dptttt..sbb die kapten kapal dasar laut... bounce








    sakitnye hati ku mendengar.bengong btol.rse mau pakat ramai2,bawak sepanduk,contact sume media then kte mogok dpan jpp.apa macam? Twisted Evil

    nelyrose

    Posts : 13
    Join date : 2012-03-04

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  nelyrose on Sun Jun 10, 2012 7:48 pm

    lavender wrote:
    blupierrot wrote:
    Sy da mule fed up ngan bab tukar2 ni.. Ade org tu dpt tukar pastu die siap mintakkan skali utk isteri die...gune kabel dasar laut...dptttt..sbb die kapten kapal dasar laut... bounce


    sakitnye hati ku mendengar.bengong btol.rse mau pakat ramai2,bawak sepanduk,contact sume media then kte mogok dpan jpp.apa macam? Twisted Evil

    nak join g bawak sepanduk tu.

    blupierrot

    Posts : 8
    Join date : 2012-06-03

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  blupierrot on Sun Jun 10, 2012 9:46 pm

    lavender wrote:
    blupierrot wrote:
    Sy da mule fed up ngan bab tukar2 ni.. Ade org tu dpt tukar pastu die siap mintakkan skali utk isteri die...gune kabel dasar laut...dptttt..sbb die kapten kapal dasar laut... bounce








    sakitnye hati ku mendengar.bengong btol.rse mau pakat ramai2,bawak sepanduk,contact sume media then kte mogok dpan jpp.apa macam? Twisted Evil




    Nk jd background speaker.. Twisted Evil



    lavender

    Posts : 33
    Join date : 2010-09-24
    Age : 36
    Location : melaka

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  lavender on Mon Jun 11, 2012 7:11 am

    blupierrot wrote:
    lavender wrote:
    blupierrot wrote:
    Sy da mule fed up ngan bab tukar2 ni.. Ade org tu dpt tukar pastu die siap mintakkan skali utk isteri die...gune kabel dasar laut...dptttt..sbb die kapten kapal dasar laut... bounce








    sakitnye hati ku mendengar.bengong btol.rse mau pakat ramai2,bawak sepanduk,contact sume media then kte mogok dpan jpp.apa macam? Twisted Evil




    Nk jd background speaker.. Twisted Evil





    mari meramaikan lg lol! hehehe.kne kumpul ribu2 org dpn jpp brulala ade reflection.klu 2-3 org,mmg kne halau ngan pak guard mentah2 Laughing

    Pengaman PBB

    Posts : 26
    Join date : 2010-05-31

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  Pengaman PBB on Fri Jun 15, 2012 12:59 pm

    Sabar tuan2 & Puan2...
    Sebelum tuan2 & Puan2 pergi berhimpun, berdemo, berarak ke JPP
    Mari kita sama2 tgk ape kebenda KESATUAN KEBANGSAAN PEGAWAI PENDIDIKAN PENGAJIAN TINGGI SEMENANJUNG MALAYSIA (KKPPPTSM) (http://kkppptsm.wordpress.com/)

    Input yang diperolehi dari kandungan laman sesawang KESATUAN KEBANGSAAN PEGAWAI PENDIDIKAN PENGAJIAN TINGGI SEMENANJUNG MALAYSIA (KKPPPTSM)lebih bersifat material. Apa yang diperjuangkan oleh kesatuan ini hanyalah bersifat mengejar kenaikkan gred/pangkat. Tiada unsur kebajikan untuk staf dan keluarga terdekat. Tiada halatuju yang menjelaskan peranan kesatuan ini kepada ahlinya. Kita sedia maklum terlalu banyak isu-isu di dalam skim PPPT DH ini baik diperingkat institusi sehinggalah ke peringkat jabatan. Namun tiada usaha dilakukan bagi memecah kebuntuan. Jadi untuk apa perlunya kesatuan ini jika tidak membela ahlinya? Hendak mengharapkan pengarah/ketua jabatan/institusi membantu/membela kakitangan di bawahnya ibarat melukut di tepi gantang walaupun tidak semua pengarah/ketua jabatan/institusi sama tetapi itulah hakikatnya di SKIM PPPT DH ini yang mana seringkali diajar/diwaris/diperturunkan dari 1 generasi ke generasi baru untuk mengejar kenaikkan gred/pangkat.

    lavender

    Posts : 33
    Join date : 2010-09-24
    Age : 36
    Location : melaka

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  lavender on Sat Jun 23, 2012 10:29 am

    semalam kj ade ckp,jgn brani2 isi borg pindah kt esis sbb dieorg nk pnuhkan bahagian sabah n sarawak dlu.mmg kejam,rase diri teraniya.x pk ke org ade org tua dkt semnanjung yg x shat???

    lavender

    Posts : 33
    Join date : 2010-09-24
    Age : 36
    Location : melaka

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  lavender on Sat Jun 23, 2012 10:33 am

    blupierrot wrote:
    missf wrote:

    slm blupierrot,result awak masih dalm ptimbngan ke?ada lagi tak sapa2 yang result masih tulis camtu?



    Walaikumsalam,
    Haah, sy nye result masih dlm pertimbangan...bape bnyk timbang la diorang ni..kalo bgi jawapan cepat kan bagus..ni tak , wat kte ni tertunggu2, mengharap..kata kuar 2hb..ni dah 4hb.. Crying or Very sad Neutral




    result awak cmne?still dlm pertimbangn lg ker?

    lavender

    Posts : 33
    Join date : 2010-09-24
    Age : 36
    Location : melaka

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  lavender on Sat Jun 23, 2012 10:34 am

    kawan2,agak2 ble result rayuan keluar erk.masih menaruh harapan Sad Crying or Very sad

    Sponsored content

    Re: KEPUTUSAN PINDAH SESI 1/2012

    Post  Sponsored content Today at 5:16 am


      Current date/time is Sat Dec 10, 2016 5:16 am