Forum Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi

Forum Pensyarah Politeknik dan Kolej Komuniti

Shopmotion


Navigation

Affiliates

free forum
 

    CONTOH SURAT RAYUAN PENYELARASAN GAJI

    Share

    Miz_leely

    Posts: 6
    Join date: 2010-08-30
    Age: 29

    CONTOH SURAT RAYUAN PENYELARASAN GAJI

    Post  Miz_leely on Mon Aug 30, 2010 3:55 am

    Assalamualaikum...
    Ada tak sesiapa yang ada contoh surat rayuan penyelarasan gaji? Saya baru masuk ke jawatan tetap DH41 tetapi pernah berkhidmat secara kontrak dan di sektor swasta sebelum ni. Masa lapor diri haritu ada dimaklumkan kita boleh membuat rayuan penyelarasan berdasarkan pengalaman. Ada tak sesiapa pernah buat dan tahu prosedur2 utk buat permohonan tu? TQ

    king_diaw

    Posts: 2
    Join date: 2010-08-31

    sila tanya admin politeknik

    Post  king_diaw on Tue Sep 14, 2010 4:34 am

    Salam Miz_leely,

    Kalau tak silap surat permohonan pelarasan gaji mesti dihantar ke SPP dan wajib melalui admin Politeknik masing-masing

    Alangjawa

    Posts: 1
    Join date: 2010-10-05
    Location: Selangor

    Penyelarasan Gaji

    Post  Alangjawa on Tue Oct 05, 2010 12:20 pm

    Assalamualaikum

    Sekadar Bertanya?

    Senario saya lebih kurang sama seperti Mizz_leely

    Saya mempunyai pengalaman dalam bidang swasta dah baru saje ditawarkan jawatan tetap PPPT 41. Jadi, boleh la sekiranya saya buat surat rayuan penyelarasan gaji? Sya tak tahu plak boleh buat macm tu?

    Mizz_leely: Sekiranya dah dapat contoh surat penyelarasan gaji dan prosedur2nyer, boleh hubungi saya. TQ

    Miz_leely

    Posts: 6
    Join date: 2010-08-30
    Age: 29

    Re: CONTOH SURAT RAYUAN PENYELARASAN GAJI

    Post  Miz_leely on Wed Oct 06, 2010 3:16 am

    king_diaw wrote:Salam Miz_leely,

    Kalau tak silap surat permohonan pelarasan gaji mesti dihantar ke SPP dan wajib melalui admin Politeknik masing-masing


    Owhh...camtu yer..nanti sya cuba tnya pihak admin...TQ

    Miz_leely

    Posts: 6
    Join date: 2010-08-30
    Age: 29

    Re: CONTOH SURAT RAYUAN PENYELARASAN GAJI

    Post  Miz_leely on Wed Oct 06, 2010 3:17 am

    Alangjawa wrote:Assalamualaikum

    Sekadar Bertanya?

    Senario saya lebih kurang sama seperti Mizz_leely

    Saya mempunyai pengalaman dalam bidang swasta dah baru saje ditawarkan jawatan tetap PPPT 41. Jadi, boleh la sekiranya saya buat surat rayuan penyelarasan gaji? Sya tak tahu plak boleh buat macm tu?

    Mizz_leely: Sekiranya dah dapat contoh surat penyelarasan gaji dan prosedur2nyer, boleh hubungi saya. TQ

    Alangjawa: Insyallah kalau ada apa2 berita sya gtau k. Tp buat masa ni blum lagi.

    Miz_leely

    Posts: 6
    Join date: 2010-08-30
    Age: 29

    Re: CONTOH SURAT RAYUAN PENYELARASAN GAJI

    Post  Miz_leely on Wed Oct 06, 2010 3:18 am

    Alangjawa wrote:Assalamualaikum

    Sekadar Bertanya?

    Senario saya lebih kurang sama seperti Mizz_leely

    Saya mempunyai pengalaman dalam bidang swasta dah baru saje ditawarkan jawatan tetap PPPT 41. Jadi, boleh la sekiranya saya buat surat rayuan penyelarasan gaji? Sya tak tahu plak boleh buat macm tu?

    Mizz_leely: Sekiranya dah dapat contoh surat penyelarasan gaji dan prosedur2nyer, boleh hubungi saya. TQ

    Alangjawa: Insyallah kalau ada apa2 berita sya gtau k. Tp buat masa ni blum lagi.

    dim

    Posts: 3
    Join date: 2010-10-09

    Re: CONTOH SURAT RAYUAN PENYELARASAN GAJI

    Post  dim on Sat Oct 09, 2010 7:07 pm

    aku pernah buat tapi ditolak. sebab lantikan pertama aku dari bahagian pendidikan guru. so diaorg suruh mohon kat bahagian pendidikan guru. sampai skrg aku tak buat lagi.

    Amy

    Posts: 6
    Join date: 2010-10-28
    Location: Semenanjung dan Borneo

    Re: CONTOH SURAT RAYUAN PENYELARASAN GAJI

    Post  Amy on Sun Oct 31, 2010 11:44 am

    saya pernah kerja kilang.. pernah jadi Engineer dan Executive.. Boleh minta perlarasan gaji jugak ke?

    irjay

    Posts: 1
    Join date: 2010-12-16

    Re: CONTOH SURAT RAYUAN PENYELARASAN GAJI

    Post  irjay on Thu Dec 16, 2010 1:35 pm

    klu x silap,rayuan pelarasan gaji ni boleh dibuat bila kita ada pengalaman yang berkaitan dengan bidang. contohnya gstt(guru sandaran tak terlatih). pengalaman tu pula mesti sekurang2nya cukup setahun, br dapat 1 kenaikan.

    Amy

    Posts: 6
    Join date: 2010-10-28
    Location: Semenanjung dan Borneo

    Re: CONTOH SURAT RAYUAN PENYELARASAN GAJI

    Post  Amy on Mon Dec 20, 2010 1:13 am

    dah call SPP pasal rayuan.. Tapi diaorang inform buat masa sekarang semua permohonan ON HOLD sebab nak standardized kaedah rayuan dan perlaksanaan..

    Untuk makluman saya dah apply since Dec 2009, May 2010 baru dpt call dari SPP. Dan until now nothing...

    Amy

    Posts: 6
    Join date: 2010-10-28
    Location: Semenanjung dan Borneo

    Bestnyaaa tgk brother ni dapat Kenaikan Gaji Atas Dasar Pengalaman

    Post  Amy on Sun Oct 30, 2011 8:37 am

    Semalam semasa dok main fb, member saya share posting dlm facebook, saya pun klik blog ni htt://matkedah.com.

    Rupa-rupanya pengalaman bekerja di sektor swata juga diambil kira yek... best laaa,nak kena follow up semula dengan SPP laa kalau mcm ni.. Jom kawan-kawan kita proceed dgn SPP

    cik_eida

    Posts: 5
    Join date: 2011-04-06

    Ade sesiapa penah mintak penyelarasan elaun kritikal?

    Post  cik_eida on Sat Dec 03, 2011 3:37 pm

    wondering bgmn BIPK ni diberi? bila tnya admin di poly kite dikatakan xlayak..diowg rujuk SPP..tp my mmber kelulusan yg sm di poly lain dpt pulak..bru ni call SPP diowg kate sruh rujuk JPP..JPP pulak tolak ke SPA..sudahny..2thun keje xdpt pape..even 5% amat bermakna 2 Sad..ade sesiapa brmasalah spt sy? ce kongsi..ce kongsi..

    drishqa

    Posts: 3
    Join date: 2011-03-15
    Location: PUO,Ipoh

    Re: CONTOH SURAT RAYUAN PENYELARASAN GAJI

    Post  drishqa on Fri Dec 23, 2011 10:58 pm

    Benda ni kena same2 fight, br spp akan respons...mcm thn 2009 aritu semua master edu buat srt n mohon serentak utk naik gaji...trs dpt naik 3 tangga...byk tu...then kalau mcm kite yg byk experiences ni better same2 mohon n buat surat pd SPP sempena skim baru ni...mane tau..dorg consider... Rolling Eyes

    MAT KEDAH

    Posts: 4
    Join date: 2010-11-03
    Location: KUCHING, PENANG, ALOR STAR

    Re: CONTOH SURAT RAYUAN PENYELARASAN GAJI

    Post  MAT KEDAH on Tue Jan 03, 2012 9:02 pm

    Buat semua rakan-rakan yang ada pengalaman INDUSTRI atau PENGALAMAN GSTT, sila buat RAYUAN PELARASAN GAJI BERDASAR PENGALAMAN SEBELUM CUKUP 3 TAHUN dari TARIKH LANTIKAN TUAN/PUAN. Perkara ini ada disebut dlm pekeliling Perkhidmatan Awam.

    KLIK SINI


      Current date/time is Thu Aug 28, 2014 6:59 am