Forum Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi

Forum Pensyarah Politeknik dan Kolej Komuniti

Shopmotion


Navigation

Affiliates

free forum
 

    Dana dan masa

    Share

    pensyarah

    Posts : 1
    Join date : 2010-04-07
    Age : 37

    Dana dan masa

    Post  pensyarah on Thu Apr 08, 2010 9:42 am

    Cadangan mewujudkan budaya penyelidikan di politeknik dan kolej komuniti adalah satu perkara yang baik. Namun diharapkan pihak pengurusan perlu memikirkan sama perkara berkaitan dengan bajet serta tugas sampingan agar budaya ini terus subur di kalangan warga PPPT.
    avatar
    moderator
    Admin

    Posts : 8
    Join date : 2010-04-07

    Re: Dana dan masa

    Post  moderator on Thu Apr 08, 2010 9:54 am

    Setuju

    nuris_85

    Posts : 5
    Join date : 2010-05-13

    Re: Dana dan masa

    Post  nuris_85 on Thu May 13, 2010 12:03 pm

    setuju gak..ni bagus untuk menaikkan mutu politeknik..ermm..harap2 tenaga muda akan merintis bidang penyelidikan di politeknik..rasanya dana untuk research ada byk utk IPTA..berkobar2 nak jadi pendidik,penyelidik..harap2 politeknik senang lepaskan staf utk sambung master n phd.. Very Happy

    mizieq

    Posts : 7
    Join date : 2010-06-22

    Re: Dana dan masa

    Post  mizieq on Tue Jun 22, 2010 9:05 pm

    ehm btul tu,poli pon dah trmasuk dlm kpt kn,leh r stail pengurusan poli pon ikut cm kpt gk.ade r setiap lectre ade pengkhususan subjek.bleh r senang nk wt reserch n senang nk ajar hehehe.pape pon tggu persatuan gak yg pntg.ape cter plak ngn persatuan kite kn?

    salmimohamed

    Posts : 1
    Join date : 2010-12-29

    salam

    Post  salmimohamed on Wed Dec 29, 2010 11:43 am

    ianya amat penting sekali....

    hisyam5789

    Posts : 25
    Join date : 2011-03-17

    Re: Dana dan masa

    Post  hisyam5789 on Thu Apr 21, 2011 11:34 am

    skang ni poli dah start suh staff wat research...dgr ada geran tp agak sukar jugak ler..lgpun dalam audit MQA research pun ada markah..
    avatar
    iman

    Posts : 63
    Join date : 2011-09-23

    Re: Dana dan masa

    Post  iman on Fri Sep 23, 2011 1:59 am

    pengurusan perlu sediakan keadaan yg kodusif utk menggalakkan lecturer membuat R&D

    blues

    Posts : 1
    Join date : 2013-02-03

    Re: Dana dan masa

    Post  blues on Sun Feb 03, 2013 9:29 pm

    Research bukanlah satu perkara yang boleh disiapkan satu hari......ianya memerlukan masa , kepakaran dan macam2 lagi untuk memperkembangkan research...Budaya research adalah baik dikalangan staf tetapi saya tak nampak perlaksanaanya akan berjaya sekiranya semuanya tak cukup....akhirnya akan tinggal kenangna je la ape yang nak diresearchkan....sesuatu perlu difikirkan pihak atasan dan pengurusan untuk membuat sesuatu jika tidak akhirnya pensyarah yang bagus2 dan berpendidikan tinggi dikalangan kita nanti akan keluar dari sistem kita....masa tu bukan isu loyalti dipersoalkan......kalau boleh pihak atasan buatla research untuk 2 atau 3 tahun akan datang bape banyak pensayrah yang memiliki PhD akan lari ke universiti...oleh kerana tiada peluang untuk mereka berkembang dari segi kerjaya dan research............

    Sponsored content

    Re: Dana dan masa

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Fri Oct 20, 2017 12:31 am