Forum Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi

Forum Pensyarah Politeknik dan Kolej Komuniti

Shopmotion


Navigation

Affiliates

free forum
 

    camna posedur tukar suka sm suka???tlg bantu

    Share

    butterfly

    Posts : 3
    Join date : 2010-12-01
    Age : 32
    Location : perak

    camna posedur tukar suka sm suka???tlg bantu

    Post  butterfly on Mon Dec 27, 2010 6:54 am

    kwn2..tlgla bantu..camna prosedur tukar suka smsk ni..orgnya dah ada..cuma xtau saluran nk tkr..

    zawana

    Posts : 13
    Join date : 2010-05-16

    Re: camna posedur tukar suka sm suka???tlg bantu

    Post  zawana on Thu Jan 13, 2011 11:01 am

    butterfly wrote:kwn2..tlgla bantu..camna prosedur tukar suka smsk ni..orgnya dah ada..cuma xtau saluran nk tkr..




    kena mohon ikut e-sis dlu bila ader bukak utk proses p'tukaran, pas2 mention la yg awak nk tukar suka sama suka kena bg detail ler ttg org yg nk tukar ngan awak 2...pas2 nt masa submit borg letak skali ngan borg org yg nk tukar ngan awak 2..insyaallah dapat!

    butterfly

    Posts : 3
    Join date : 2010-12-01
    Age : 32
    Location : perak

    Re: camna posedur tukar suka sm suka???tlg bantu

    Post  butterfly on Thu Jan 13, 2011 12:41 pm

    zawana wrote:
    butterfly wrote:kwn2..tlgla bantu..camna prosedur tukar suka smsk ni..orgnya dah ada..cuma xtau saluran nk tkr..




    kena mohon ikut e-sis dlu bila ader bukak utk proses p'tukaran, pas2 mention la yg awak nk tukar suka sama suka kena bg detail ler ttg org yg nk tukar ngan awak 2...pas2 nt masa submit borg letak skali ngan borg org yg nk tukar ngan awak 2..insyaallah dapat!

    owh mcm tu...tul ker x ckp 3 tahun xleh apply lagi walaupun dh ada tukar suka sama suka...

    iman

    Posts : 63
    Join date : 2011-09-23

    Re: camna posedur tukar suka sm suka???tlg bantu

    Post  iman on Fri Sep 23, 2011 2:51 am

    butterfly wrote:
    zawana wrote:
    butterfly wrote:kwn2..tlgla bantu..camna prosedur tukar suka smsk ni..orgnya dah ada..cuma xtau saluran nk tkr..




    kena mohon ikut e-sis dlu bila ader bukak utk proses p'tukaran, pas2 mention la yg awak nk tukar suka sama suka kena bg detail ler ttg org yg nk tukar ngan awak 2...pas2 nt masa submit borg letak skali ngan borg org yg nk tukar ngan awak 2..insyaallah dapat!

    owh mcm tu...tul ker x ckp 3 tahun xleh apply lagi walaupun dh ada tukar suka sama suka...

    aku nmpk xbetul sbb ade jer yg belum cukup 3thn tp dh boleh tukar. tp mrka dah sah dlm perkhidmatan

    razor52

    Posts : 5
    Join date : 2010-06-16

    Re: camna posedur tukar suka sm suka???tlg bantu

    Post  razor52 on Fri Sep 23, 2011 11:21 am

    zawana wrote:
    butterfly wrote:kwn2..tlgla bantu..camna prosedur tukar suka smsk ni..orgnya dah ada..cuma xtau saluran nk tkr..




    kena mohon ikut e-sis dlu bila ader bukak utk proses p'tukaran, pas2 mention la yg awak nk tukar suka sama suka kena bg detail ler ttg org yg nk tukar ngan awak 2...pas2 nt masa submit borg letak skali ngan borg org yg nk tukar ngan awak 2..insyaallah dapat!

    camner nak submit borang skali dengan orng yang tukar dengan kita tue ? bukan melalui online ke skrg nie? boleh print n bagi kat jpp terus ke?

    jiminess

    Posts : 9
    Join date : 2011-02-27

    Re: camna posedur tukar suka sm suka???tlg bantu

    Post  jiminess on Fri Sep 23, 2011 4:16 pm

    Mengikut ape yg saya dh buat bolehla saye share kat sini (ini pun based on ape yg kerani bhgn e-sis kolej ckpkan.
    Pertukaran suke same suke kene ade dokumen2 berikut:
    1. Salinan e-sis (dari kite dan org tu)berserta tanda tangan
    2. Surat sokongan dari pengarah kolej sendiri (menyokong kite bertukar dgn org tu)-with letter head kolej kite
    3. Surat sokongan pengarah dari kolej lain (menyokong orang tu bertukar dgn kite)-with letter head kolej org tu
    4. Surat dari pihak diri sendiri dan org tu (berserta reason utk bertukar)-tak perlu letter head
    5. Dokumen2 sokongan yang lain
    6. Cover letter dari kolej kite -with letter head

    Dengan kate lain, dokumen yang ada pada kite, kene kasik kat org tu gak utk kukuhkan pertukaran and vice versa.

    Kalo dokumen2 ni tak dpt diupload dlm esis kene hantar pakai pos.
    Kalo takat isi dlm e-sis tak cukup kot rasenye sbb ade yg tak dpt.
    Kalo nk lagi senang dan cepat, tak perlu hantar asing2 dokumen2 ni. Korg compile n hantarkan sekali dlm satu envelope utk kurgkan kerja mencari oleh staff bhgn pertukaran =)

    Mrs.Azrul

    Posts : 16
    Join date : 2011-10-20

    Re: camna posedur tukar suka sm suka???tlg bantu

    Post  Mrs.Azrul on Mon Feb 13, 2012 7:09 pm

    jiminess wrote:Mengikut ape yg saya dh buat bolehla saye share kat sini (ini pun based on ape yg kerani bhgn e-sis kolej ckpkan.
    Pertukaran suke same suke kene ade dokumen2 berikut:
    1. Salinan e-sis (dari kite dan org tu)berserta tanda tangan
    2. Surat sokongan dari pengarah kolej sendiri (menyokong kite bertukar dgn org tu)-with letter head kolej kite
    3. Surat sokongan pengarah dari kolej lain (menyokong orang tu bertukar dgn kite)-with letter head kolej org tu
    4. Surat dari pihak diri sendiri dan org tu (berserta reason utk bertukar)-tak perlu letter head
    5. Dokumen2 sokongan yang lain
    6. Cover letter dari kolej kite -with letter head

    Dengan kate lain, dokumen yang ada pada kite, kene kasik kat org tu gak utk kukuhkan pertukaran and vice versa.

    Kalo dokumen2 ni tak dpt diupload dlm esis kene hantar pakai pos.
    Kalo takat isi dlm e-sis tak cukup kot rasenye sbb ade yg tak dpt.
    Kalo nk lagi senang dan cepat, tak perlu hantar asing2 dokumen2 ni. Korg compile n hantarkan sekali dlm satu envelope utk kurgkan kerja mencari oleh staff bhgn pertukaran =)

    Camna kalau nak tukar suka sama suka sebelum lapor diri di Putrajaya? Kene melalui prosedur yang sama atau sekadar inform pada Ketua Jabatan pada hari lapor diri nanti?

    Mrs.Azrul

    Posts : 16
    Join date : 2011-10-20

    Re: camna posedur tukar suka sm suka???tlg bantu

    Post  Mrs.Azrul on Thu Feb 16, 2012 2:43 pm

    Camna kalau nak tukar suka sama suka sebelum lapor diri di Putrajaya? Kene melalui prosedur yang sama atau sekadar inform pada Ketua Jabatan pada hari lapor diri nanti? Confirm dapat ke kalau buat camtu?

    mhead

    Posts : 4
    Join date : 2012-02-15

    tukar dari polteknik kuching ke politeknik semenanjung??

    Post  mhead on Sat Feb 18, 2012 6:34 pm

    salam,

    ade sesape nak tukar dari poli semenanjung ke poli kuching??

    bidang automotif.

    tapi nak tny gak bleh ke tukar kos automotif ke kos mekanikal.auto pn still dalam jabatan mekanikal.

    sbb kalo bleh nak tukar poli kuching ke PUO,atau poli penang,atau poli s.alam.kolej komuniti pn xpe.

    kalo ade pm saya.thanx.

    Sponsored content

    Re: camna posedur tukar suka sm suka???tlg bantu

    Post  Sponsored content Today at 2:47 pm


      Current date/time is Sat Dec 03, 2016 2:47 pm