Forum Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi

Forum Pensyarah Politeknik dan Kolej Komuniti

Shopmotion


Navigation

Affiliates

free forum
 

    Runsing pilih bidang..

    Share

    fatien

    Posts : 5
    Join date : 2011-06-15

    Runsing pilih bidang..

    Post  fatien on Wed Jun 15, 2011 6:02 pm

    Assalamualaikum w.b.t...

    Saya sedang belajar dan ingin memohon biasiswa ini.. Adakah bidang yg dipohon perlu bersesuaian dengan kursus pengajian yang sedang saya ikuti sekarang? Question

    NQFA

    Posts : 59
    Join date : 2011-02-10

    Re: Runsing pilih bidang..

    Post  NQFA on Thu Jun 16, 2011 3:36 pm

    fatien wrote:Assalamualaikum w.b.t...

    Saya sedang belajar dan ingin memohon biasiswa ini.. Adakah bidang yg dipohon perlu bersesuaian dengan kursus pengajian yang sedang saya ikuti sekarang? Question

    skrg masih dibuka lagi ke Biasiswa SLTP? saya dulu mohon biasiswa SLTP. tp, lepas batch saya, da ditutup da pemohonon tu...

    tp klu da open balik tawaran ni, seeloknya bidang yg kene pilih tu sama dgn bidang pengajian kite. sbb nye, klu biasiswa SLTP ni,kene jd pensyarah. so, lebih senang la nk mngajar nti...

    fatien

    Posts : 5
    Join date : 2011-06-15

    Runsing pilih bidang...

    Post  fatien on Mon Jun 20, 2011 6:23 pm

    Terima kasih di atas pnjelasan NQFA..a'a,skg sedang dibuka Biasiswa SLTP..Saya dah pun memohon biasiswa ini..

    Ada sebarang kursus mengenai bidang yang diplih ke sblm jadi pensyarah poli @ k.komuniti?

    NQFA

    Posts : 59
    Join date : 2011-02-10

    Re: Runsing pilih bidang..

    Post  NQFA on Tue Jun 21, 2011 9:07 am

    fatien wrote:Terima kasih di atas pnjelasan NQFA..a'a,skg sedang dibuka Biasiswa SLTP..Saya dah pun memohon biasiswa ini..

    Ada sebarang kursus mengenai bidang yang diplih ke sblm jadi pensyarah poli @ k.komuniti?

    utk jadi pensyarah poli,kk xde syarat yg khusus sgt. cume nye, kene jaga pointer,klu x biasiswa disekat. then, bile da tamat blaja dgn jayanya, kene submit transkrip, surat pengesahan dan scroll degree ke putrajaya. utk KPT proses nama utk penempatan poli/kk. penempatan ni bdasarkan:
    1) kursus yg kite belajar dgn mana2 poli yg ada kursus tu
    2) kkosongan tenaga pengajar di poli/kk

    jadi, xsemestinye abis blaja tu trs dpt posting.. ada yg cepat, ada yg lama, seeloknya keje dulu smentara mnunggu..

    tp, once da mohon, nti KPT akan pilih..xsemua yg isi borang n mohon tu dpt biasiswa ni. nti ada pemilihan 2 peringkat. a) ujian Medsi b) interview. sapa2 yg bjaya dlm ujian medsi, layak ke peringkat sterusnya. klu lulus interview, dpt la biasiswa tu.

    awk amik course ape? blaja kt mane?

    fatien

    Posts : 5
    Join date : 2011-06-15

    runsing pilih bidang...

    Post  fatien on Tue Jun 21, 2011 7:51 pm

    ook..tq ya untuk info di ats..saya bljr kt umt..kos sains samudera..
    NQFA sudah jd pnsyrah poli ke skrg?

    NQFA

    Posts : 59
    Join date : 2011-02-10

    Re: Runsing pilih bidang..

    Post  NQFA on Wed Jun 22, 2011 8:57 am

    fatien wrote:ook..tq ya untuk info di ats..saya bljr kt umt..kos sains samudera..
    NQFA sudah jd pnsyrah poli ke skrg?

    ye, baru je msk. PSAS...

    fatien

    Posts : 5
    Join date : 2011-06-15

    runsing pilih bidang..

    Post  fatien on Fri Jun 24, 2011 12:46 am

    oo..mngajar apa di sana?..dlu NQFA bljr kt mana? course apa?

    NQFA

    Posts : 59
    Join date : 2011-02-10

    Re: Runsing pilih bidang..

    Post  NQFA on Fri Jun 24, 2011 8:58 am

    fatien wrote:oo..mngajar apa di sana?..dlu NQFA bljr kt mana? course apa?

    diploma PKB = Ukur Bahan
    degree UTM = Ukur bahan

    mngajar di PSAS = Ukur Bahan

    fatien

    Posts : 5
    Join date : 2011-06-15

    runsing pilih bidang...

    Post  fatien on Sun Jun 26, 2011 11:02 pm

    ook..tq

    Sponsored content

    Re: Runsing pilih bidang..

    Post  Sponsored content Today at 12:16 am


      Current date/time is Mon Jan 23, 2017 12:16 am