Forum Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Forum Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi

Forum Pensyarah Politeknik dan Kolej Komuniti

Latest topics

Navigation

Affiliates

free forum
 

+4
mizieq
nuris_85
moderator
pensyarah
8 posters

    Dana dan masa

    avatar
    pensyarah


    Posts : 1
    Join date : 2010-04-07
    Age : 43

    Dana dan masa Empty Dana dan masa

    Post  pensyarah Thu Apr 08, 2010 9:42 am

    Cadangan mewujudkan budaya penyelidikan di politeknik dan kolej komuniti adalah satu perkara yang baik. Namun diharapkan pihak pengurusan perlu memikirkan sama perkara berkaitan dengan bajet serta tugas sampingan agar budaya ini terus subur di kalangan warga PPPT.
    moderator
    moderator
    Admin


    Posts : 8
    Join date : 2010-04-07

    Dana dan masa Empty Re: Dana dan masa

    Post  moderator Thu Apr 08, 2010 9:54 am

    Setuju
    avatar
    nuris_85


    Posts : 5
    Join date : 2010-05-13

    Dana dan masa Empty Re: Dana dan masa

    Post  nuris_85 Thu May 13, 2010 12:03 pm

    setuju gak..ni bagus untuk menaikkan mutu politeknik..ermm..harap2 tenaga muda akan merintis bidang penyelidikan di politeknik..rasanya dana untuk research ada byk utk IPTA..berkobar2 nak jadi pendidik,penyelidik..harap2 politeknik senang lepaskan staf utk sambung master n phd.. Very Happy
    avatar
    mizieq


    Posts : 7
    Join date : 2010-06-22

    Dana dan masa Empty Re: Dana dan masa

    Post  mizieq Tue Jun 22, 2010 9:05 pm

    ehm btul tu,poli pon dah trmasuk dlm kpt kn,leh r stail pengurusan poli pon ikut cm kpt gk.ade r setiap lectre ade pengkhususan subjek.bleh r senang nk wt reserch n senang nk ajar hehehe.pape pon tggu persatuan gak yg pntg.ape cter plak ngn persatuan kite kn?
    avatar
    salmimohamed


    Posts : 1
    Join date : 2010-12-29

    Dana dan masa Empty salam

    Post  salmimohamed Wed Dec 29, 2010 11:43 am

    ianya amat penting sekali....
    avatar
    hisyam5789


    Posts : 25
    Join date : 2011-03-17

    Dana dan masa Empty Re: Dana dan masa

    Post  hisyam5789 Thu Apr 21, 2011 11:34 am

    skang ni poli dah start suh staff wat research...dgr ada geran tp agak sukar jugak ler..lgpun dalam audit MQA research pun ada markah..
    iman
    iman


    Posts : 63
    Join date : 2011-09-23

    Dana dan masa Empty Re: Dana dan masa

    Post  iman Fri Sep 23, 2011 1:59 am

    pengurusan perlu sediakan keadaan yg kodusif utk menggalakkan lecturer membuat R&D
    avatar
    blues


    Posts : 1
    Join date : 2013-02-03

    Dana dan masa Empty Re: Dana dan masa

    Post  blues Sun Feb 03, 2013 9:29 pm

    Research bukanlah satu perkara yang boleh disiapkan satu hari......ianya memerlukan masa , kepakaran dan macam2 lagi untuk memperkembangkan research...Budaya research adalah baik dikalangan staf tetapi saya tak nampak perlaksanaanya akan berjaya sekiranya semuanya tak cukup....akhirnya akan tinggal kenangna je la ape yang nak diresearchkan....sesuatu perlu difikirkan pihak atasan dan pengurusan untuk membuat sesuatu jika tidak akhirnya pensyarah yang bagus2 dan berpendidikan tinggi dikalangan kita nanti akan keluar dari sistem kita....masa tu bukan isu loyalti dipersoalkan......kalau boleh pihak atasan buatla research untuk 2 atau 3 tahun akan datang bape banyak pensayrah yang memiliki PhD akan lari ke universiti...oleh kerana tiada peluang untuk mereka berkembang dari segi kerjaya dan research............

    Sponsored content


    Dana dan masa Empty Re: Dana dan masa

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Sat Feb 04, 2023 11:21 am