Forum Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi

Forum Pensyarah Politeknik dan Kolej Komuniti

Shopmotion


Navigation

Affiliates

free forum
 

    Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Share

    ALEX99

    Posts : 11
    Join date : 2010-07-15
    Location : Teluk Intan

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  ALEX99 on Fri Jul 16, 2010 10:07 am

    saya pun akan lapor diri pada 2 hrbln 8 ni kat putrajaya, dah tanya senior2, mereka kata kat putrajaya kita akan diberi taklimat mengenai tugas2 sebagai PPPT, biasanye taklimat n segala hal akan makan masa setengah hari pastu soknye kena lapor diri kat tempat posting masing2...adess, penat la dari putrajaya balik ke teluk intan, subuhnye kena g lapor diri kat kedah pula...yang pasal tukar suka sama suka tu, x tahu pula saya, kalo ada, ok gak hehhe Very Happy

    ALEX99

    Posts : 11
    Join date : 2010-07-15
    Location : Teluk Intan

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  ALEX99 on Fri Jul 16, 2010 10:17 am

    senior2 pemegang SLTP yang saya tanya semuanye dapat gaji dalam tempoh 2 bulan paling cepat tu pun bergantung pada kerani ofis la so kalo nk gaji cepat, berbaik2lah ngan org pejabat hehehe.ada sesiapa dapat kolej komuniti bandar darulaman x kat sini?nk cari housemate la

    zaman

    Posts : 8
    Join date : 2010-06-09

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  zaman on Fri Jul 16, 2010 10:40 am

    alex kbetulan,hehe...sy KK bandar darulaman..mcmna sy nk hubungi awk..

    ALEX99

    Posts : 11
    Join date : 2010-07-15
    Location : Teluk Intan

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  ALEX99 on Fri Jul 16, 2010 10:46 am

    uiks, kebetulan la pula hehhe, saya dah hantar message..kita bincang dalam message je ek...

    e_yna

    Posts : 12
    Join date : 2010-07-04

    Re:Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  e_yna on Fri Jul 16, 2010 11:34 am

    nurul-sy dh hntr suma srt ke bhgn biasiswa isnin lps..then sy call en Asyraf tadi..tnya status..tp dia ckp nama sy still xde dlm list lg,mgkn dlm mggu dpn bru bhgn biasiswa akn hntr sumer name yg diorg kumpul..then sy cal plak bhgn biasiswa..tp xdpt tnya smada diorg dh trima lum srt sy..pegawai yg jwb tu pas call sy smpai hbs krdt..huhuu..
    saper2 ader x direct no bhgn biasiswa yg sy bleh tnya srt dh smpai lum..??konpius xtau nk tnya saper..

    3lly

    Posts : 32
    Join date : 2010-06-07

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  3lly on Fri Jul 16, 2010 12:23 pm

    Akum..

    e_yna....kat bhg biasiswa awk call En Syukri, sebab En Syukrie (03-8884 4600) ni lah yg hantar semua surat kite kat bhg sumber manusia KPT.. x pn awk call Cik Halida Hashim (03-8884 4600/4706).. sebab die yg handle SLTP ni...

    Bila semua surat tu dh hantar kat bhg sumber manusia, awk call plak tnye pada en khairi (03-8883 5542)..sebab die yg kumpul kan semua surat kite n hantar ke SPP

    Hope ni semua bleh menbantu awk...gud luck k

    zuzu

    Posts : 8
    Join date : 2010-07-01

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  zuzu on Fri Jul 16, 2010 3:50 pm

    posting pas raye bulan bape?
    huhu x thn mganggur

    e_yna

    Posts : 12
    Join date : 2010-07-04

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  e_yna on Fri Jul 16, 2010 5:14 pm

    wslm.thanks 3lly...
    hope dgn bntuan awk dpt bntu sy tau stutus dri tk posting.. Very Happy
    tuk yg blum dpt posting same2 la kite b'doa tuk dpt posting cpt Smile

    nurul

    Posts : 16
    Join date : 2010-06-29

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  nurul on Fri Jul 16, 2010 9:33 pm

    e_yna: amik masa ckit la rsnye surat awk tu nk smpi ke BSM..sy hr tu agak cepat sbb pagi tu sy sndr turun ke putrajaya n kbetulan ptg tu pulak cik bahirah kate dorng akan hantar ke BSM...anyway, congrates pada yg dah nak posting.. Very Happy

    penunggu

    Posts : 10
    Join date : 2010-06-03

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  penunggu on Sun Jul 18, 2010 1:59 pm

    yg masih menunggu tu ak taw perasaan korg cmne skrg... ak suggestkn yg tgh menunggu tu beter cr keje dlu klu borink duk umah... sbb proses posting ni mkn ms jgk... lagi2 klu dh tercicir posting... berdoa la semoga korg xtercicir.. tu ja ak pesan...

    nurul

    Posts : 16
    Join date : 2010-06-29

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  nurul on Sun Jul 18, 2010 8:23 pm


    btol tu penunggu..
    aku ni pn keje kontrak dlu..
    btol2 nak raye nnt kontrak abes..
    nk tggu posting, mmg perit la..
    boring dok umah, nak kuar xde duit pulak...
    better keje dlu..keje bese2 je.. Smile
    bounce bounce cheers

    adakamu

    Posts : 40
    Join date : 2010-05-11

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  adakamu on Mon Jul 19, 2010 10:20 am

    betul2...nurul..orang pun keje jugak skrng kontrak...x sampai hati nak duk ngabiskan beras je kat rumah xwat paper..elokla keje..ada la jugak duit nak belanja brang sndiri.. ^_^

    3lly

    Posts : 32
    Join date : 2010-06-07

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  3lly on Tue Jul 20, 2010 10:12 am

    e-yna..
    ape status awk skrg? dh settle ker..hope info yg saya bg aritu at least dpt bantu awk..

    e_yna

    Posts : 12
    Join date : 2010-07-04

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  e_yna on Tue Jul 20, 2010 1:02 pm

    3lly-...status sy >???huhuu..msh blum dlm list..n last update sy bt ngan bhgn biasiswa diorg dh dpt srt sy tp still xbleh nk d process coz xckp ape yg diorg nk...diorg suh sy ntr jgk sjil tamat blajr dr u wlaupon sy dh antr srt akuan tuk trima ijazah..then srt pengiktirfan kos yg sy amek..walaupon sy dh ntar srt tu time 1st dpt twrn biasiswa dlu..diorg kta dh hlg..huhuuu..bnyk nk kna settle...n coz suma ni nma sy dh terleps tuk dihntr ke bsm tuk diprocess.. Sad

    3lly

    Posts : 32
    Join date : 2010-06-07

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  3lly on Tue Jul 20, 2010 1:36 pm

    e-yna.. >>> la ye ker..commplicated nye problem awk ni...em..awk dr u mane? knp kena hantar surat pengiktirafan kos plak ni...saya xde pn diorg mintak surat tu..just kena hantar surat yg bgtau kite dh hbs blaja n bleh graduate bulan 10 ni..itu jer..

    cik_bunga

    Posts : 10
    Join date : 2010-07-20

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  cik_bunga on Tue Jul 20, 2010 9:53 pm

    salam...mmm..saya pun heran btol... 2 kali surat saya anta kat kptm...yang prtama x diterima...entah ke mana lah agaknya...yang kedua baru je smpai...hrp2, nama diproses... Shocked

    e_yna

    Posts : 12
    Join date : 2010-07-04

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  e_yna on Wed Jul 21, 2010 12:19 am

    3lly-huhuu..sy pon xtau la nape complicated yg sy punyer...sedeyh la..ingtkn dh setel lps sy antr surat pngshn n srt akuan tuk konvo dlu..ader lg rupenyer yg diorg nk..sy dr UMT..huhuu..awk lak??camner status awk??name dh listed ker 3lly??

    muhammadfaiz

    Posts : 13
    Join date : 2010-04-29

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  muhammadfaiz on Wed Jul 21, 2010 10:00 am

    ada sesiape kat sni yang dapat posting ke sarawak ke bagi batch bln 8 ni? sekadar bertanya

    cik_bunga

    Posts : 10
    Join date : 2010-07-20

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  cik_bunga on Wed Jul 21, 2010 10:06 am

    muhammadfaiz dpt kt sarawak ke?

    3lly

    Posts : 32
    Join date : 2010-06-07

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  3lly on Wed Jul 21, 2010 10:14 am

    e-yna- em x pe..nnti awk settle kan mane yg x complete lg tu..saya dr unikl..mase mula2 ade jgk problem sikit pasal surat pengesahan tu..ayat x ok..pastu BSM sndri yg arrange dgn admin u saya..so dh settle la..tp dlm seminggu 3 or 4 kali saya call utk followup..hehe..tu yg diorg alert sikit kot..nnti klau hantar ape2 surat or ape2 je, better followup tnye dh smpi or x..klau x smpi suruh diorg call awk balik..

    Aiman

    Posts : 9
    Join date : 2010-06-15
    Age : 29
    Location : Teluk Intan

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  Aiman on Wed Jul 21, 2010 3:11 pm

    Salam... sekadar berkongsi mklumat, td sy tepon en khairi, dia ckap borang proses utk hntar ke spp ad dalam 70 org.. dia gak ckp posting "lepas raya"... hehe, apb fikir2 balik "lepas raya" ni bererti samada bulan 10, 11, 12 atau tahun depan pun "lepas raya"..huhu

    wanna

    Posts : 3
    Join date : 2010-06-07

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  wanna on Wed Jul 21, 2010 4:45 pm

    salam..bagi yg baru dapat posting (degree elektrik elektronik atau IT) dapat tempat kk @ poli area s'gor atau negeri sembilan tetapi nk tkr ke POLISAS kuantan..msg saya ye..0137521202..tq=)

    muhammadfaiz

    Posts : 13
    Join date : 2010-04-29

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  muhammadfaiz on Thu Jul 22, 2010 8:44 am

    cik_bunga wrote:muhammadfaiz dpt kt sarawak ke?

    saya dah 5 bulan mengajar di politeknik mukah sarawak Sad . saje je tanya kot ada yang dapat mai mukah ke. hehe

    nurul

    Posts : 16
    Join date : 2010-06-29

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  nurul on Fri Jul 23, 2010 12:21 am

    3lly -> same dgn sy..tp sbb sy call 2 3 kali, konfemkn ape nk dihantar, baru sy hntr.anyway, ade sesetengah U yg xkuarkn audit pengijazahan (full transkrip sementara) sbb tu dia mntak mcm tu kat awak.mcm sy, hr tu kena hntar 1) full transkrip 2)surat pengesahan tamat belajar & layak grad 3)pengiktirafan course..alhamdulillah, sekali hantar terus layak proses...sabar la ye 3lly..insyaAllah kita ade rezeki posting saing2... Very Happy

    Aiman -> After sy cube konfemkan dgn en. Hairi hari tu, lepas raya means bln 11 or 12..tp sume tu tertakluk la pd pindaan..harap2 sumenye bjalan lancar!~ Smile

    3lly

    Posts : 32
    Join date : 2010-06-07

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  3lly on Fri Jul 23, 2010 10:16 am

    nurul- thanks..setakat ni problem saya dh settle just.
    skrg ni jer e-yna yg still lg x complete.tu la..kesian kt die..
    mcm2 problem

    Sponsored content

    Re: Bekas pemegang biasiswa SLTP

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Fri Feb 24, 2017 11:06 pm